Ürün orijinalliği nereden sorgulanır?
Orijinallik Sorgulama: Ürünün “Gıda Takviyesi Onay Numarası”nı GGBS (Gıda Güvenliği Bilgi Sistemi) web sitesindeki bağlantıya tıklayarak sorgulayabilirsiniz. “Ürün Barkodu”nu ÜTS (Ürün Takip Sistemi) web sitesindeki bağlantıya tıklayarak sorgulayabilirsiniz.
Barkod sorgulama nasıl yapabilirim?
Bunu yapmak için şu adımları izlemelisiniz: Google Play Store’u açın ve “Barkod Tarayıcı”yı arayın. İstediğiniz uygulamayı bulun, yükleyin ve Android cihazınızda açın. Ekranın ortasında görünecektir.
13 haneli barkod sorgulama nasıl yapılır?
Barkod programını sorgulamak istediğiniz ürünün ambalajı veya etiketi üzerindeki 12 veya 13 haneli sayı dizisini arayın. “Barkod sorgusu” veya “barkod numarası sorgusu” gibi bir anahtar kelimeyi aramak için bir arama motoru (Google, Bing, vb.) kullanın. Arama sonuçlarından bir barkod sorgusu sitesi seçin.
Barkoddan ürün bulunur mu?
Barkod sorgulama, barkodu tarayarak veya girerek belirli bir ürün hakkında bilgi edinmeyi içerir. Barkodlar genellikle ürünlerin ambalajlarında bulunur ve ürün hakkında çeşitli bilgiler içerir.
Orjinallik kodu nerede yazar?
Bu barkod numarası ayakkabı kutusu ve etiketlerinin üzerindedir. Barkod numarasının doğru olup olmadığını markanın resmi web sitesinden kontrol edebilirsiniz.
ÜTS’den ürün sorgulama nasıl yapılır?
ÜTS’ye kayıtlı kullanıcınızla sisteme giriş yapabilirsiniz. ÜTS’ye kayıtlı ürün ve firma bilgilerinizi sorgulayabilirsiniz. Birkaç saniye içinde e-devlet kapısına yönlendirileceksiniz ve e-devlet üzerinden giriş yapabileceksiniz. Başarılı bir şekilde giriş yaparsanız ürün takip sistemi otomatik olarak kurulacaktır.
Bandrol nasıl sorgulanır?
Bilgisayar sorgusu. Web sitesinde sorgulama yapmak için, www..tr’deki bandrolün seri numarasını girin. Hızlı ve doğru sonuçlar: Ürününüzün bandrol numarasını tarayarak veya elle girerek anında sonuç alın. Sahte veya kaçak ürünleri tespit edin ve güvenle alışveriş yapın.
Telefondan barkod okutma nasıl olur?
Uyumlu Android telefonunuzda veya tabletinizde yerleşik kamera uygulamasını açın. Kamerayı QR koduna doğrultun. Android telefonunuzda veya tabletinizde görünen pankarta dokunun. Kayıt işlemini tamamlamak için ekrandaki talimatları izleyin.
869 barkod hangi ülkenin?
Barkod Sistemi (GS1 Sistemi), merkezi Brüksel’de bulunan GS1 kuruluşu tarafından yönetilmektedir. GS1 kuruluşu, GS1 Türkiye’ye 868 veya 869 önekini atamıştır, yani GS1 Türkiye üyelerine 868 veya 869 önekiyle başlayan şirket önekleri atar.
Bir ürünün nereye ait olduğunu nasıl anlarız?
Bir ürünün hangi ülkeye ait olduğunu üzerindeki barkodun ilk üç rakamından anlayabilirsiniz.
868 nerenin barkodu?
Barkod Sistemi (GS1 Sistemi), merkezi Brüksel’de bulunan GS1 kuruluşu tarafından yönetilmektedir. GS1 kuruluşu, GS1 Türkiye’ye “868” veya “869” önekini atamıştır. Başka bir deyişle, GS1 Türkiye üyelerine “868” veya “869” önekiyle başlayan şirket önekleri atar.
13 haneli barkod nedir?
EAN-13 barkodları, genel olarak perakende mağazalarında satılan ürünleri etiketlemek için dünya çapında kullanılır. EAN-13 barkodları ürünleri tanımlamak için kullanılabilir. Bu barkodlar Japonya’da Japonca Makale Numarası (JAN) olarak da bilinir.
Ürünün orijinalliği nasıl sorgulanır?
Bu sistem genellikle bir ürüne özel olarak atanan benzersiz bir takip numarası veya barkod aracılığıyla çalışır. Kısaca ÜTS olarak adlandırılan sisteme, Google’da ÜTS aradığınızda ilk sayfayı ziyaret ederek erişebilirsiniz.
Barkod sorgulama nereden bakılır?
E-Devlet mobil uygulamasındaki barkodlu belge doğrulama özelliği, belge üzerindeki QR kodunu okutarak belgelerinizi daha hızlı ve kolay bir şekilde doğrulamanızı sağlar.
Barkod neyi gösterir?
Barkod temel olarak bir ürün tanımlama kodudur. Tüm dünyada kullanılır. Sekiz ila 13 haneden oluşan barkod, “GTIN” veya “Küresel Ticaret Ürün Numarası” olarak da bilinir ve ticari ürün tanımlaması için kullanılır. Veritabanlarındaki ürün bilgilerine erişim sağlayan barkod, her ürün için benzersiz bir koddur.
ÜTS’de kayıtlı olan ürünler orijinal mi?
Ürünlerin ÜTS’ye kayıtlı olması orijinal oldukları anlamına gelmez. Örneğin, sahte üreticiler veya korsan ithalatçılar aynı barkod numarasını kullanabilir ve ÜTS’ye kayıt yaptırabilir.
Bir ürünün nereye ait olduğunu nasıl anlarız?
Bir ürünün hangi ülkeye ait olduğunu üzerindeki barkodun ilk üç rakamından anlayabilirsiniz.
Orjinallik takip sistemi nedir?
Orijinalliği şüpheli ürünlerin satışa sunulmasını önlemek amacıyla belge talep ediyor, sistemde kayıtlı belgelere ön belge kontrol süreçleri uyguluyor ve ön belge kontrol süreçlerinden geçemeyen ürünlerin sisteme girmesini engelliyoruz.
Barkodlu ürün orijinal midir?
İthal ürünlerin orijinalliğini doğrulama yöntemleri Ambalaj üzerinde bulunması gereken bilgiler arasında üreticinin adı, üretim yeri ve barkod numarası yer alır. Marka etiketleri: Her marka ürünleri için benzersiz etiketler kullanır. Bu etiketlerde yer alan bilgiler ürünün orijinalliğini doğrulamada önemli bir rol oynar.