İçeriğe geç

Resmi Belgeler Kaç Yıl Saklanmalı

Resmi evraklar ne kadar süre saklanır?

213 sayılı Vergi Usul Kanununun 253 ve 254 üncü maddeleri defter, belge ve kayıt tutma zorunluluğunu düzenlemektedir. Bu madde hükümlerine göre hesap tutmakla yükümlü olanlar, defter ve belgelerini oluşturuldukları yılı izleyen takvim yılından itibaren 5 (beş) yıl süreyle saklamak zorundadırlar.

Arşiv belgeler kaç yıl saklanır?

Mükellefler arşiv malzemelerini bulundukları birimin arşivinde 1-5 yıl, kurum arşivinde ise 10-14 yıl süreyle muhafaza edebilirler.

Resmi evraklarda zaman aşımı nedir?

Sahtecilikte zamanaşımı süresi 8 yıldır. Bu nedenle, “herkes” bu 8 yıllık süre içinde dava açabilir ve davaya müdahil olarak katılabilir, bu süre davalar için genel zamanaşımı süresidir. Suç daha ağır cezalandırılabilirse, zamanaşımı süresi 15 yıldır (TCK md. 204/2).

Hangi durumlarda kayıtlar 15 yıl saklanır?

‘İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri Yönetmeliği’nde sağlık kayıtlarının işveren tarafından çalışanın iş akdinin sona erdiği tarihten itibaren en az 15 yıl süreyle saklanması gerektiği belirtilmektedir. İlgili yönetmelikte, asbest veya biyolojik etken kullanılan işyerlerinde bu sürenin 40 yıla kadar uzatılabileceği belirtilmektedir.

Resmi defter kaç yıl saklanır?

Türk Ticaret Kanunu’na göre 10 yıl olan saklama süresi, Vergi Usul Kanunu (ve Sosyal Güvenlik İşlemleri Yönetmeliği) uyarınca beş yıla indirilmiştir. Yine Türk Ticaret Kanunu’na göre defterlerin son kayıt tarihinden itibaren 10 yıl, belgelerin ise tarihlerinden itibaren 10 yıl saklanması gerekmektedir.

Yazılı kağıdı kaç yıl saklanabilir?

(2) Sınav evrakları Birleşik Arşivde bir ay, Üniversite Arşivinde ise beş yıl süreyle saklanır.

Maaş evraklari kaç yıl saklanır?

Ücret bordrosu, tatil ücreti, kıdem tazminatı, fesih tazminatı, kötü niyet tazminatı ve ayrımcılık tazminatı gibi ödemelere ilişkin belgelerin beş yıl süreyle saklanması zorunludur.

Doğum belgesi kaç yıl saklanır?

24 doğum kaydı kurumda 100 yıl saklanıyor. 25 eski bebek dosyası kurumda 50 yıl saklanıyor. 26 ultrason raporu ise ancak 5 veya 15 yıl sonra devlet arşivlerine gönderiliyor.

Tapu kayıtları kaç yıl saklanır?

Yönetmeliğin 15. maddesine göre TAKBİS üzerinden yapılan her türlü sorgulama ve sorgulayan bilgileri kayıt altına alınır. Bu kayıtlar iki yıl süreyle saklanır. Tapu kayıtlarındaki verilerin kişisel veri olması, bu kayıtların yayımlanmasına engel değildir.

10 yıllık zaman aşımı nedir?

Türk Borçlar Kanunu’nun 146. maddesine göre, kanunda aksi öngörülmediği takdirde her alacak on yıl içinde zamanaşımına uğrar. 10 yıl olarak belirlenen bu süre, olağan zamanaşımı süresidir.

Resmi belgelerin geçerlilik süresi ne kadardır?

Defter ve belgelerin saklanma süresi beş yıl olmakla birlikte, bazı hallerde kayıt ve belgelerin beş yıldan daha uzun süre saklanması gerekebilir.

Dosya zaman aşımı süresi kaç yıldır?

Beş yıldan fazla ve yirmi yıldan az hapis cezasını gerektiren suçlarda; olağan zamanaşımı süresi 10 yıl, olağanüstü zamanaşımı süresi 15 yıldır. Yirmi yıl ve daha fazla hapis cezasını gerektiren suçlarda; olağan zamanaşımı süresi 13 yıl 4 ay, olağanüstü zamanaşımı süresi 19 yıl 12 aydır.

Devlet evrakları kaç yıl saklanır?

Bir kopyası Devlet Arşivlerine gönderilir. Bu raporlar, bunları toplayan birim tarafından Devlet Arşivlerine gönderilir. Duyulmamış konularda birimlerden gelen yanıtları içeren dosyalar 5 yıl boyunca Devlet Arşivlerine gönderilmez. 10 Gazetelere gönderilen feragatnameler kurumda süresiz olarak saklanır.

VUK’a göre belgeler kaç yıl saklanır?

Vergiye ilişkin defter ve belgeler VUK’un 253. maddesine göre, “Bu Kanuna göre hesap tutmakla yükümlü olanlar, düzenledikleri ve aldıkları belgelerin bir örneğini, tuttukları defterlerle birlikte, ilgili oldukları yılı izleyen takvim yılından başlamak üzere beş yıl süreyle saklamak zorundadırlar.”

Gelen giden evrak defteri kaç yıl saklanır?

Malzeme saklama süresinin adı ve konusu. Kurum dışından gelen genelgeler (gündemden çıkarılanlar) 2 yıl – Gelen ve giden evrak kayıt defterleri 5 yıl 25 yıl Müdürlük veya Departmanlar Arası Koordinasyon Komitesi toplantı tutanakları 5 yıl – Kurum bilgi dosyası 5 yıl 10 yıl 65 satır daha

Özlük dosyası evrakları kaç yıl saklanır?

C. Yasal hükümler çerçevesinde, işçinin özlük dosyalarının taraflar arasındaki iş ilişkisinin sona ermesinden itibaren 10 yıllık süre ile saklanması zorunludur.

Adli evraklar kaç yıl saklanır?

16 Yardımcının tanıklığı 5 yıl ve 15 yıl süreyle Devlet Arşivlerine gönderilmez. 17 Mahkeme tutanağı dosyası kurumda 100 yıl süreyle saklanır. 18 Mahkeme tutanakları, raporlar ve heyet raporları dosyaları 10 yıl süreyle Devlet Arşivlerine gönderilmez. 19 Film dosyaları kurumda 100 yıl süreyle saklanır.

Resmi belgelerin geçerlilik süresi ne kadardır?

Defter ve belgelerin saklanma süresi beş yıl olmakla birlikte, bazı hallerde kayıt ve belgelerin beş yıldan daha uzun süre saklanması gerekebilir.

Gelen giden evrak defteri kaç yıl saklanır?

Malzeme saklama süresinin adı ve konusu. Kurum dışından gelen genelgeler (gündemden çıkarılanlar) 2 yıl – Gelen ve giden evrak kayıt defterleri 5 yıl 25 yıl Müdürlük veya Departmanlar Arası Koordinasyon Komitesi toplantı tutanakları 5 yıl – Kurum bilgi dosyası 5 yıl 10 yıl 65 satır daha

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Siyah Saçlı Escort