İçeriğe geç

Aksu Akarsuyu Nereye Dökülüyor

Aksu nehri nereden doğar ve nereye dökülür?

Aksu Nehri (Hititçe: 𒁉𒋻𒀀𒅀 Kaştaraya), Akdeniz’in Göller Bölgesi’nden doğan ve Antalya yakınlarında denize dökülen bir akarsudur.

Aksu deresi nereye dökülür?

Aksu Deresi, Giresun ilinde Doğu Karadeniz Dağları’ndan doğan ve Karadeniz’e dökülen bir deredir. Giresun şehir merkezinin doğusundan, Giresun Adası’nın karşısından denize dökülür.

Aksu akarsuyu hangi ilimizdedir?

Genel bilgiler. Antalya metropol bölgesi sınırları içerisinde bulunan Aksu ilçesi, 30.06.

Aksu hangi havzada?

Aksu Nehri’nin alt havzasıdır.

Göksu ırmağı nereden doğuyor?

Toros DağlarıGöksu Nehri / Kaynak

Dalaman çayı nereden doğar ve nereye dökülür?

Dalaman Ovası, Muğla ilinin en verimli ovasıdır ve Türkiye ve dünyanın en verimli ovaları arasındadır. İlçe toprakları Dalaman Çayı tarafından sulanmakta olup Akdeniz ve Ege bölgelerinin geçiş noktasında yer almaktadır. Dalaman Çayı, Dirmil yakınlarındaki Kocaş Dağı’ndan kaynaklanır ve Marmaris ile Fethiye arasında yer alır.

Bartın çayı nereden doğar ve nereye dökülür?

Kastamonu ve Karabük’teki Ilgaz Dağları’ndan doğar, kuzeye doğru akar ve şehir merkezinde 15 km uzaklıktaki Gazhane Burnu’nda birleşen Kocaçay ve Kocanazçay’dan oluşur. Boğaziçi’nde akarak Karadeniz’e ulaşır.

Maraşta hangi nehir var?

Kahramanmaraş ilinde Ceyhan Nehri ve Aksu Nehri dışındaki sular genellikle Ceyhan’ın kolları olan küçük akarsulardır. İldeki diğer akarsular ise merkez ilçedeki Deliçay, Erkenez Çayı, Körsulu Çayı, Peynir Çayı, Kerhan, Geben, Nurhak, Söğütlü, Hurman, Üngüt’tür. Misilli’deki Gökpınar, Göksu ve Türkoğlu gibi…

Küçük Menderes nereden doğar ve nereye dökülür?

Yukarıda adı geçen “Küçük Menderes Nehri”, eski adıyla Kaystros veya Astarpa, eski adıyla Tmolos, Bozdağlar’dan doğar, İzmir’in Ödemiş ilçesinin arkasından doğar, 175 km. mesafe kat eder ve Selçuk ilçesinin Pamucak kıyısında denize dökülür.

Çukurova’da hangi nehir var?

Ceyhan Nehri, eskiden Piramos (Yunanca: Πύραμος Pyramos veya Latince: Leucosyrus, Yunanca: Λευκόσυρος) olarak bilinirdi, Türkiye’nin en önemli nehirlerinden biridir. Çukurova’nın iki ana yaşam kaynağından biridir. (Diğeri Seyhan Nehri’dir.) Uzunluğu 509 km’dir.

Antalya’da hangi nehir var?

Bölgenin başlıca akarsuları; Köprüçay, Manavgat, Aksu, Alara, Kargı, Dim, Karpuz, Acısu (Serik), Sarısu (Manavgat), Kömürcüler ve Ilıca (Manavgat) nehirlerini oluşturur (Şekil 1) (Anonim 1966).

Antalya Aksu hangi ilçeye bağlıdır?

Aksu, Antalya’nın merkez ilçelerinden biridir. Batısında Muratpaşa, Kepez ve Döşemealtı ilçeleri, doğusunda ise Serik ilçeleri bulunmaktadır. 2022 yılı sonunda nüfusu 77’dir.

Aksu nereye dökülüyor?

Toplam uzunluğu 156 km olan Aksu Nehri, Akdeniz bölgesinde Isparta ve Antalya il sınırları içerisinde yer almaktadır. Isparta ilinde Anamas Dağları’nın batı yüzeyinden doğar ve birçok yan koldan Antalya Körfezi’ne dökülür.

Aksu Gölü nerededir?

Aksu (Balkhash Gölü)Aksu Ақсу Aksu Nehri deltasının Balkhash Gölü’ne aktığı yerin uydu görüntüsü, doğuda Lepsi Nehri ile birlikte – kaynak, – ağız, KazakistanKonumÜlke(ler)KazakistanDevlet(ler)Jetisu12 satır daha

Aksu köyü nereye bağlıdır?

Aksu köyü, Bursa’nın 25 kilometre doğusunda, Bursa-İnegöl yolu üzerinde yer almaktadır. Köy, Kestel ilçesinde Göksu deresi kıyısında yer almakta olup, 2020 yılı itibarıyla nüfusu 357’dir.

Ceyhan nehri nereden doğar nereden denize dökülür?

Elbistan’a 3 km. Pınarbaşı’nın güneydoğusundan doğar ve Elbistan’ın ortasından akar. Akdeniz’in en büyük nehirlerinden biridir. Çukurova’da geniş bir delta oluşturur ve Akdeniz’de İskenderun Körfezi’ne dökülür.

Manavgat nehri nereden doğar ve nereye dökülür?

Manavgat, eski adıyla Melas (Yunanca: Μέλας Mélas), Toros Dağları’ndan doğan ve Antalya’da Akdeniz’e dökülen nehirdir. Uzunluğu 93 km’dir.

Ural Nehri nereden doğar nereye dökülür?

Ural Dağları’nın güneybatı yamaçlarından doğar ve Kazakistan’ın batısındaki Atırau kentinden güneybatıya doğru Hazar Denizi’ne dökülür.

Bakırçay Nehri nereden doğar ve nereye dökülür?

Bakırçay, Balıkesir’in güneyindeki Ömer Dağı’ndan kaynaklanır. Güneyde Kırkağaç’ın Bakır ilçesi yakınlarından geçtiği için Bakırçay adını almıştır. Madra ve Yunt Dağları arasından Bergama’yı geçerek Çandarlı Körfezi’ne dökülür. Denize döküldüğü yer Bakırçay Deltasıdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Siyah Saçlı Escort